Vuoden 2019 kuumimmat trendiasusteet häihin

hääpuku

Häissä jokainen pukeutuu parhaimpiinsa. Hääparin asut ovat tyylikkäät ja häävierailta odotetaan juhlavaa pukeutumista. Häissä eri tyyleillä, asusteilla ja koruilla voi leikkiä ja niitä voi sekoitella rohkeasti keskenään.  Morsiamen hääpuku on yleensä varsin perinteinen valkoinen mekko, mutta vieraat voivat pukeutua persoonallisemmin ja kokeilevammin. Asusteet ovat loistava keino tuoda pukeutumiseen näyttävyyttä ja persoonallisuutta. Tällä hetkellä erilaisia asusteita on myynnissä niin paljon, etteivät vaihtoehdot ihan heti lopu kesken. 

Kauniit korut ovat kautta olleet osa hääpukeutumista. Morsiamen yllä nähdään usein timantti- tai helmikoruja, jotka noudattelevat klassisen ajatonta tyyliä. Vaikka aitoihin timantteihin tai helmiin ei olisikaan varaa, valitsee moni morsian päällensä kauniit jäljitelmät. Överin näköiset jättikokoiset helmet ja timantit eivät ole trendikkäitä, vaan lähinnä mauttomia morsiamen yllä. Siksi moni morsian valitseekin mieluummin päälleen sirot korut, joille on käyttöä vielä häiden jälkeenkin. Juhlavieraat sen sijaan voivat koristella asunsa halutessaan myös todella näyttävillä koruilla. Tällä hetkellä on trendikästä esimerkiksi yhdistää muuten minimalistisiin vaatteisiin näyttävät korut. Korujen ei tarvitse olla perinteisiä timantti- ja kultakoruja, vaan myös muista materialeista valmistetut korut sopivat juhlaan. 

Pienet laukut ovat huippumuotia tällä hetkellä. Mitä pienempi laukku, sen trendikkäämpi se on. Pienet laukut ovat arkena hullunkurisen näköisiä ja epäkäytännöllisiä, mutta juhliin ne sopivat erinomaisesti. Morsian ei välttämättä tarvitse laukkua ollenkaan tai se voi olla hyvin yksinkertainen valkoinen kirjekuorilaukku. Juhlavieraiden kannattaa valita asuun sopiva juhlava pikkulaukku kuten pieni kirjekuorilaukku, tyylikäs clutch laukku tai ryhdikäs pieni käsilaukku. Vintagelaukut ovat edelleen trendikkäitä, mutta jos häihin haluaa ostaa uuden laukun, kannattaa kääntyä pienten luksusmerkkien ja nettiputiikkien puoleen, jotka myyvät laukkuja kohtuuhintaan. 

Kengät viimeistelevät juhlatyylin. Moni suomalainen rakastaa käytännöllisiä kenkiä niin arjessa kuin juhlassakin, mutta moni unohtaa sen, että kengät viimeistelevät asun. Tyylikkään mekon pariksi ei kannata pukea matalia ballerinakenkiä eikä kaunista housupukua kannata pilata panemalla jalkoihin vuosia vanhoja rispaantuneita nahkaloafereita. Korkoja ei kannata pelätä, sillä korkeampikin korko voi olla mukava jalassa, jos kenkä on laadukas ja hyvin istuva Periaatteessa morsian voi pukea häihinsä mitkä kengät tahansa, koska ne eivät juurikaan häämekon alta pääse vilahtamaan näkyville. Moni morsian kuitenkin haluaa kauniit hääkengät siitä huolimatta, etteivät ne häämekon alta näy. Korkokengät tekevät olosta itsevarmemman ja parantavat ryhtiä, joten häämekko näyttää paremmalta, kun morsiamella on kengissä korkoa. Tällä hetkellä trendikkäimmät kengät ovat kulmikkaan mallisia ja piikkikärkisiä. Erilaiset verkot, soljet ja nyörit koristavat kaikkein trendikkäimpiä kenkiä. Juhlavieraiden kannattaa ottaa näistä trendeistä kaikki irti. 

Hiuskoristeet ovat tulleet takaisin muotiin. Vielä pari vuotta sitten hiuksissa ei juurikaan koristeita nähty, mutta erilaiset hiuskoristeet pannoista hiusklipseihin ovat tulleet ryminällä takaisin muotiin eivätkä trendikkäimmät naiset lähde ulos ovesta ilman hiusasustetta. Juhliin hiuskoristeet sopivat todella hyvin, joten on ilo nähdä, että moni on ottanut ne omakseen. Morsiamen päällä häissä nähdään usein huntu tai hunnun sijasta modernilta näyttävä kukkaseppele. Romanttisesta tyylistä pitävät morsiamet lisäävät kutreilleen myös tiaran. Häätrendeissä seppeleet ja pannat ovat kuitenkin menneet huntujen ja tiaroiden edelle. Juhlavieraat voivat viedä huomion kampaukseensa upealla hiuspannalla, eleganteilla hiuspinneillä tai kukilla. Vaikka etiketin mukaan häissä tulisi olla hattu, ei hattuja kuitenkaan enää juurikaan näe kuin kaikkein vanhimpien juhlavieraiden yllä. Hatun kotiin jättäminen ei ole enää mikään suuri etikettivirhe, vaan kaunis hiuskoriste voi hyvin ajaa hatun asemaa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *